Nieuwsbrief juli

Aangepaste openingstijden zomervakantie

In de zomervakantie van 2 t/m 27 augustus zijn wij dagelijks geopend van 8:30 tot 17:30 uur.  
De avondspreekuren komen te vervallen. 

Nieuw: online afspraak maken

 Het is nu mogelijk om online een afspraak bij ons te maken op een moment dat u uitkomt. Op onze website kunt u direct een plek in onze agenda uitzoeken. Vooralsnog kan dit enkel voor een consult, controle of vaccinatie. Verwacht u dat we meer tijd nodig hebben voor uw huisdier, dan kunt u beter telefonisch contact opnemen. 

Elsje zegt: Laat je huisdier tijdig inenten

Momenteel worden mensen massaal gevaccineerd tegen COVID-19. Om onszelf en de omgeving te beschermen, via goede groepsimmuniteit. Een principe dat we bij dieren al langer gebruiken. Helaas zien we dat de vaccinatiegraad bij huisdieren steeds minder wordt, waardoor het risico op ziekte-uitbraken groter wordt. De KNMvD (de beroepsvereniging voor dierenartsen) en Elsje laten zien waarom dit belangrijk is.

Dier & Zorg Plan

Heeft u al gehoord van ons Dier & Zorg Plan? Met dit abonnement bespaart u op de preventieve zorg (zoals gezondheidscontroles, vaccinaties, ontworming en ontvlooiing) van uw hond en/of kat. Mocht uw huisdier al verzekerd zijn, dan is dit een goede aanvulling – de verzekering sluit preventieve zorg namelijk meestal uit.  

Interesse? Lees hier meer over ons Dier & Zorg Plan.

Parasietenbestrijding

 Inmiddels is het zomerse weer goed doorgekomen en zijn er veel bijen en vlinders te zien. Helaas betekent dat dat ook parasieten ruim in de omgeving aanwezig zijn. Bescherm uw dier, de omgeving en uzelf en zorg voor geschikte vlooien-, teken- en wormenbestrijding.  

Gaat u met uw huisdier naar het buitenland? Dan kan extra bescherming nodig zijn. Meer informatie kunt u vinden op de website van het LICG. Denkt u dan ook aan de rabiĆ«s-vaccinatie?.

Onze paraveterinairs kunnen u helpen met een advies op maat.

Alleen na de lockdown?

Nu de coronamaatregelen landelijk versoepeld worden, zullen er steeds meer huisdiereigenaren weer buiten de deur aan het werk gaan. Dit is voor veel huisdieren behoorlijk wennen. Vooral als ze nog nooit alleen zijn geweest, omdat ze tijdens de lockdown in huis zijn gekomen, maar ook dieren die voorheen goed alleen konden zijn kunnen dit in de afgelopen 1,5 jaar weer ontwend zijn. Kan uw huisdier alleen thuisblijven na de lockdown?.

Onderzoek bij honden uit Zuid-Europa

 Is uw hond afkomstig uit Zuid-Europa en niet langer dan zes weken geleden aangekomen in Nederland? Dan kunt u een bijdrage leveren aan een onderzoek naar de parasieten Leishmania, Ehrlichia en hartworm van het Universitair Dierenziekenhuis. Meer informatie over dit onderzoek.
Hier vindt u alle lopende onderzoeken.